Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміна істотних умов праці і скорочення штату на держслужбі: порядок попередження працівників

1 березня 2019, 10:00
2223
0
Реклама

Про зміну істотних умов державної служби (належності посади державної служби до певної категорії посад, зміну основних посадових обов'язків, умов оплати праці або соціально-побутового забезпечення, режиму служби, встановлення або скасування неповного робочого часу, зміни місця розташування державного органу) - державний службовець має бути повідомлений відповідно до ст. 43 Закону України "Про державну службу" від 10.12.2015 р. № 889-VIII (далі - Закон). Про зміну істотних умов служби керівник державної служби письмово повідомляє державного службовця не пізніш як за 60 календарних днів до зміни істотних умов державної служби, крім випадків підвищення заробітної плати.

Про скорочення чисельності або штату державних службовців, ліквідацію або реорганізацію державного органу при відсутності обставин для зміни істотних умов державної служби, передбаченої ст. 43 Закону, - державний службовець має бути попереджений про наступне вивільнення відповідно до ч. 1 ст. 87 Закону. При цьому такому державному службовцю за наявності вакантних посад у державному органі має бути запропонована інша рівноцінна посада державної служби, а в разі відсутності такої пропозиції - інша робота (посада державної служби) у цьому державному органі.

Про зміни в організації виробництва і праці (припинення структурних підрозділів державного органу та/або скорочення посад державної служби внаслідок зміни структури та штатного розпису державного органу) при відсутності обставин для зміни істотних умов державної служби, передбаченої ст. 43 Закону, - державний службовець має бути попереджений про наступне вивільнення відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП. При цьому звільнення державних службовців здійснюється з дотриманням положень ст. 492 КЗпП, у тому числі передбачених гарантій та обов'язку власника запропонувати іншу роботу (посаду державної служби (за наявності).

Лист НАДС від 14.02.2018 р. № 48-р/з.

Хто дає добро на матдопомогу держслужбовцям місцевих держадміністрацій? Відповідь - у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини