Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподатковується дохід від продажу корпоративних прав

6 березня 2019, 10:45
394
0
Реклама

ГУ ДФС у Тернопільській області повідомляє про те, що порядок оподаткування іноземних доходів регулюється п. 170.11 ПКУ. Підпунктом 170.11.1 ПКУ визначено, що у разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку - отримувача, який зобов'язаний подати до 1 травня року, що настає за звітним, річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, та оподатковується за ставкою, визначеною у п. 167.1 ПКУ (18%).

Підпунктом "б" п. 171.2 ПКУ встановлено, що особою, відповідальною за нарахування, утримання та сплату (перерахування) до бюджету податку з іноземних доходів є платник податку.

Отже, при отриманні фізособою резидентом доходу з джерелом виплати за межами України - іноземного доходу, зокрема, доходу від відчуження інвестиційних активів, у тому числі корпоративних прав, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку та оподатковується за ставкою 18%, при цьому такий резидент зобов'язаний подати до 1 травня року, що настає за звітним, річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

За яких умов у податковому обліку визнається безнадійною заборгованість у вигляді корпоративних прав, емітента яких визнано банкрутом, дізнавайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини