Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд пропонує батькам комплекс реєстраційних послуг для новонароджених дітей

12 березня 2019, 15:45
742
0
Реклама

Законопроектом "Про внесення змін до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для отримання послуг, пов'язаних з народженням дитини" № 10134 пропонується забезпечити одночасне надання послуг з держреєстрації народження, реєстрації місця проживання, призначення допомоги при народженні дитини, реєстрації в електронній системі охорони здоров'я, реєстрації у ДРФО - платників податків відповідно до ПКУ, видачі посвідчень батьків багатодітної сім'ї та дитини з багатодітної сім'ї. Такі послуги надаватимуться виключно за бажанням батьків.

Для надання такого комплексу послуг передбачаються повноваження центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо приймання документів в електронному вигляді та встановлення між ними відповідної інформаційної взаємодії за спільно затвердженими процедурами такої взаємодії, що водночас окрім надання послуг, пов'язаних з народженням дитини, дозволить оптимізувати послугу щодо реєстрації місця проживання дітей віком до 14 років. Законопроект передбачає надання зазначеної послуги в електронному вигляді.

Про те, хто має право на додаткову відпустку на дітей? Які документи потрібно надати для оформлення додаткової відпустки на дітей читайте тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини