Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майже 30% листків непрацездатності видані з порушенням – Фонд соцстраху

13 березня 2019, 14:00
1403
0
Реклама

Упродовж 2018 року фахівцями Фонду соцстраху України було здійснено перевірки 207 495 листків непрацездатності. У т. ч. під час перевірок страхувальників (роботодавців) проаналізовано 31 481 лікарняний листок, з яких 27,3% видані з порушенням Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності.

Водночас, проведення перевірок здійснюється за наявності вагомих підстав і законних приводів.

Зазначимо, рішення про призначення або відмову в призначенні матеріального забезпечення приймає комісія (уповноважений) із соцстрахування підприємства на підставі листка непрацездатності застрахованої особи.

Серед іншого, до повноважень комісії (уповноваженого) належить розгляд підстав і правильність видачі та заповнення листків непрацездатності задля уникнення зловживань; ведення обліку осіб, які часто та довго хворіють; перевірки дотримання застрахованими особами режиму, визначеного лікарем на період тимчасової непрацездатності тощо.

За повідомленням ФСС.

Про те, як оформлюється листок непрацездатності? Які відомості бухгалтер має перевірити в ньому, а які заповнити власноруч читайте у ситуації.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини