Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці про надання додаткової відпустки працівникам з дітьми

26 березня 2019, 13:00
415
0
Реклама

Жінка, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину з інвалідністю, або яка усиновила дитину, матері, батьку або особі, яка виховує особу з інвалідністю підгрупи А I групи, одинокій матері, батьку дитини (у т.ч. у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла під опіку дитину, чи одному із прийомних батьків надається щорічно додаткова оплачувана відпустка, тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (ст. 73 КЗпП).

Додаткові відпустки працівникам, які мають дітей, надаються понад будь-які інші щорічні відпустки і переносяться на інший період або продовжуються у порядку, визначеному ст. 11 Закону України "Про відпустки".

Крім звичайної щорічної відпустки, це єдиний вид відпусток, що надається щороку, і у разі якщо їх не було використано, вони не втрачаються.

Ця відпустка надається повної тривалості у будь-який час протягом календарного року незалежно від відпрацьованого часу і дати народження дитини - до чи після цієї дати.

Хто має право на додаткову відпустку на дітей? Які документи потрібно надати для оформлення додаткової відпустки на дітей? Відповіді на ці запитання ви знайдете тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини