Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майже 9 млн українцям збільшили пенсії внаслідок весняного перерахунку

27 березня 2019, 10:00
592
0
Реклама

Здійснений у березні поточного року перерахунок пенсій дозволив збільшити пенсії для майже 9 млн українців, причому мінімальний розмір збільшення склав 100 грн. Про це повідомив Міністр соцполітики України Андрій Рева.

Нагадаємо, при запровадженні пенсійної реформи, у жовтні 2017 року близько 10 млн пенсіонерів отримали збільшення розміру пенсії в залежності від низки факторів - у т. ч. від небезпеки умов праці та стажу. У 2018 році збільшення пенсій отримали військові пенсіонери. Другу хвилю підвищення військовим пенсіонерам Уряд здійснив у січні 2019 року. Відтак середній розмір пенсій військовослужбовців склав 4682 грн.

У березні відбувся новий перерахунок, який надалі проходитиме в автоматичному режимі за сталою формулою. "Це був масовий перерахунок, передбачений законодавством", - сказав Андрій Рева.

Він пояснив, що суть перерахунку в тому, що показник середньої зарплати, який застосовується для перерахунку пенсій, збільшується на коефіцієнт, що відповідає 50 % показника зростання споживчих цін за попередній рік та 50 % показника зростання середньої зарплати, з якої сплачено страхові внески, за попередній рік.

За словами Міністра, розмір пенсій збільшено 8,97 млн українцям, майже 2,2 млн пенсіонерів отримали одноразову доплату. Пенсії не перераховувалися тим категоріям людей, які отримують пенсії за спецзаконодавством. Серед них - прокурори, екс-народні депутати тощо.

Міністр відзначив, що всі питання щодо перерахунку пенсій можна з'ясувати в органах Пенсійного фонду.

За повідомленням Урядового порталу України

Детальніше про порядок обчислення пенсій і здійснення перерахунку читайте тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини