Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦПФР завершила розробку законопроекту про 2-й рівень пенсійної системи

28 березня 2019, 14:00
400
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України завершила розробку проекту Закону України "Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення", який запроваджує в Україні пенсійну систему 2-го рівня, на виконання доручення Кабміну.

Законопроект доповнює нині існуючу солідарну пенсійну систему новою, накопичувальною, в якій кожен працюючий громадянин здійснюватиме платежі на свій персональний пенсійний рахунок. Після досягнення пенсійного віку він зможе отримувати додаткові виплати за рахунок зроблених внесків. Також, в разі передчасної смерті власника рахунку, гроші можуть бути в повному обсязі успадкованими його нащадками.

Законопроект передбачає, що керувати пенсійними коштами будуть професійні компанії з управління активами, які проходитимуть відбір (авторизацію) на прозорих та конкурентних засадах на відповідність найвищим професійним та етичним галузевим стандартам. Документ обумовлює незалежний від уряду статус управляючих пенсійними коштами.

Законопроект надає громадянину право вільного вибору авторизованого недержавного пенсійного фонду або компанії з управління активами, в яких він буде формувати свої пенсійні накопичення.

Законопроект містить суворі вимоги до механізмів інвестування грошей власників пенсійних рахунків, тобто виключно в диверсифіковані та найбільш надійні фінансові інструменти, а також обумовлює зберігання активів у найнадійніших банківських установах. Крім цього, в ньому передбачені розмаїті запобіжники для запобігання потенційній корупції та зловживанням.

С порядком оформления пенсии можно ознакомиться в ситуации.

Для получения доступа к документам информационно-правовой системы ЛІГА:ЗАКОН - воспользуйтесь ТЕСТОВЫМ доступом к сервису и оцените все преимущества предоставляемых услуг.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страницу в Facebook, чтобы всегда быть в курсе бухгалтерских событий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини