Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може обслуговуючий кооператив будувати житло у статусі неприбутківця

16 квітня 2019, 11:00
942
0
Реклама

З цього питання контролери в ІПК від 05.04.2019 р. № 1454/6/99-99-15-02-02-15/ІПК повідомили: кооператив має право перебувати в Реєстрі неприбуткових установ та організацій лише до початку будівництва або після закінчення будівництва (або придбання) і здачі такого об'єкта (багатоквартирного житлового будинку) в експлуатацію. Водночас такий кооператив позбавляється статусу неприбуткової організації у разі здійснення будівництва таких об'єктів (багатоквартирних житлових будинків).

Свої роз'яснення податківці обґрунтували, зокрема, посиланням на пп. 133.4.6 ПКУ, згідно з яким до неприбуткових організацій, що відповідають вимогам п. 133.4 ПКУ і не є платниками податку на прибуток, можуть бути віднесені житлово-будівельні кооперативи (з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому відповідно до закону здійснено прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку і такий житловий будинок споруджувався або придбавався житлово-будівельним (житловим) кооперативом), дачні (дачно-будівельні), садівничі та гаражні (гаражно-будівельні) кооперативи (товариства).

Організаціям, внесеним до Реєстру неприбуткових установ та організацій, цікавим може бути матеріал "Бухоблік у неприбуткових організаціях" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини