Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть профспілки-неприбутківці перераховувати до недержавних пенсійних фондів внески на користь працівників

19 квітня 2019, 08:30
231
0
Реклама

Фахівці ДФС надали деякі роз'яснення щодо діяльності профспілок-неприбутківців (ІПК від 12.04.2019 р. № 1580/6/99-99-13-02-03-15/ІПК).

Зокрема, контролери повідомили таке:

· якщо профспілкова організація у законодавчо встановленому порядку, відповідно до колективного договору, буде отримувати кошти від підприємства для проведення перерахування цих коштів у вигляді внесків у межах недержавного пенсійного забезпечення до недержавних пенсійних фондів або організації, що здійснює недержавне пенсійне страхування, на користь працівників підприємства, які є членами цієї профспілки, то це не призведе до порушення вимог, встановлених п. 133.4 ПКУ;

· у разі якщо трудовим договором та статутом профспілки передбачена можливість направлення коштів працівників на медичне страхування працівників, що є членами такої профспілкової організації, то така профспілка не втратить статус неприбуткової.

Водночас податківці наголосили: у разі якщо профспілковою організацією сплачено пенсійні внески у межах недержавного пенсійного забезпечення або страхові платежі (страхові внести) страховим організаціям за платника податку чи на його користь, суми таких внесків/платежів включаються профспілковою організацією, як податковим агентом, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника.

Неприбутковим організаціям цікавим може бути матеріал "Бухоблік у неприбуткових організаціях" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини