Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинник групи 3 має право здійснювати діяльність з обробки земельних ділянок

19 квітня 2019, 14:00
344
0
Реклама

До платників єдиного податку, які відносяться до ІІІ групи, належать ФОП, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 5 млн. грн. ( пп. 3 п. 291.4 ПКУ)

У заяві про застосування спрощеної системи оподаткування (далі - заява) зазначаються обрані суб'єктом господарювання види господарської діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2010, які також зокрема вносяться до реєстру платників єдиного податку, згідно з пп. 5 п. 298.3 ПКУ.

Таким чином, на підставі поданої ФОП заяви до реєстру платників єдиного податку вносяться відомості про види господарської діяльності, за умови, що ці види діяльності дають право застосовувати спрощену систему оподаткування.

Перелік суб'єктів господарювання, які не можуть бути платниками єдиного податку І - ІІІ груп, визначено нормами п. 291.5 ПКУ. Обмежень щодо здійснення підприємцем-єдинником ІІІ групи господарської діяльності у галузі с/г виробництва нормами п. 291.5 ст. ПКУ не передбачено.

Тобто, єдинник ІІІ групи може здійснювати діяльність з обробки земельних ділянок, за умови дотримання вимог застосування спрощеної системи оподаткування.

Див. ІПК від 09.04.2019 р. № 1515/6/99-99-13-02-03-15/ІПК.

Детальніше ознайомитись із критеріями для суб'єктів господарювання, які можуть обрати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності можете у однойменному довіднику.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини