Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Генеральну угоду на 2019 – 2021 роки вже підписано

15 травня 2019, 11:00
955
0
Реклама

"Підписання нової Генеральної угоди на трирічний термін, безумовно, знакова подія для всіх трьох сторін соціального діалогу. Ми показали приклад суспільству того, що навіть найскладніші питання економічного розвитку країни та соціально-трудових відносин ми можемо вирішувати з урахуванням інтересів держави, працівників і бізнесу. І тим не менше, у новій Угоді передбачено продовження роботи над завданнями, які не було завершено за попередню Угоду, і які не втратили своєї актуальності, а також визначено нові цілі на трирічний період" - сказав, звертаючись до учасників церемонії, Голова ФПУ Григорій Осовий.

Також за словами Голови ФПУ планується протягом наступних трьох років:

- відновлювати справедливисть у пенсійному забезпеченні;

- збереження і розвиток власного трудового потенціалу в країні

- для працівників бюджетного сектору розпочати поетапне, планомірне підвищення посадових окладів до визначеного законами рівня;

- детенізація трудових відносин і встановлення конкурентних засад в оплаті праці;

- задіяти механізм поширення Генугоди на всі організації і суб'єкти господарювання;

- пришвидшити прийняття нової редакції закону про колективні переговори;

- реформування системи у сфери соцстрахування, підвищення ефективності діяльності ФСС.

Під час церемонії підписання Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що Уряд має чіткий орієнтир щодо того, якою має бути середня зарплата в Україні на 2021 рік - у доларовому еквіваленті це 620 дол. США.

У деяких випадках роботодавці для зменшення витрат на оплату праці персоналу вдаються не лише до урізання надбавок, премій, зміни систем преміювання, скасування заохочувальних виплат, а й до прямого зменшення окладів (тарифних ставок). Чи законне таке зменшення та в яких випадках воно можливе читайте у матеріалі.

Для отримання доступу матеріалів видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини