Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який штраф загрожує роботодавцю, що не проводить коригування відпускних

21 травня 2019, 11:00
2529
0
Реклама

Держпраці наголосило: під час надання відпустки слід проводити коригування відпускних та виплачувати матеріальну допомогу на оздоровлення. За невиконання таких гарантій в оплаті праці роботодавцю загрожують чималенькі штрафи.

Роботодавці мають коригувати відпускні, тобто "дотягувати" зарплату, нараховану в розрахунковому періоді до підвищення окладів (тарифних ставок), до рівня сьогоднішньої зарплати працівника.

Так, якщо оклади (тарифні ставки) підвищили в розрахунковому періоді, за який проводять розрахунок середньої зарплати, - слід провести коригування. Крім того, коригування необхідне і у разі, якщо місячний оклад (тарифна ставка) прив'язаний до розміру прожиткового мінімуму або мінімальної зарплати.

При наданні щорічних відпусток роботодавці також мають виплачувати матеріальну допомогу на оздоровлення тим працівників, яким це гарантує законодавство. Таку допомогу в обов'язковому порядку мають виплачувати, зокрема, посадовим особам органів місцевого самоврядування та педагогічним працівникам.

Тож роботодавцям під час нарахування відпускних радимо не нехтувати виконанням таких мінімальних державних гарантій в оплаті праці. Адже за їх недотримання ст. 265 КЗпП передбачає штраф у 10-кратному розмірі мінімальної зарплати.

За інформацією Управління Держпраці у Кіровоградській області

Про порядок коригування заробітку під час розрахунку відпускних читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до зазначеної консультації та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини