Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ненормований робочий день: коли і кому доплачувати та надавати додаткову відпустку

28 травня 2019, 10:50
3064
0
Реклама

В якості компенсації за роботу в умовах ненормованого робочого дня працівникам надають додаткову відпустку. А от доплатять за такий режим роботи лише певній категорії працівників. На цьому наголосили спеціалісти Управління Держпраці у Кіровоградській області.

Право на додаткову відпустку у зв'язку із ненормованим робочим днем мають усі працівники, які працюють в умовах ненормованого робочого дня. Тривалість такої відпустки може бути від 1 до 7 днів. При цьому конкретну тривалість цієї додаткової відпустки має прописати роботодавець у колдоговорі за кожним видом робіт, професій та посад чи трудовим договором.

Зважайте: додаткову відпустку за ненормований робочий день надають пропорційно до часу, відпрацьованого на роботі, посаді, що дає право на такий відпочинок.

А ось на доплату за такий режим роботи мають право лише окремі категорії працівників. А саме ті, кому це гарантують спеціальні нормативні акти, колективний чи трудовий договір.

Нагадаємо: доплату за роботу в умовах ненормованого робочого дня нормотворці передбачили для водіїв (окрім таксистів).

За матеріалами Управління Держпраці у Кіровоградській області

Детальніше про надання щорічних додаткових відпусток читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини