Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нового працівника ознайомлюють під підпис з локальними документами з оплати праці - Держпраці

30 травня 2019, 16:00
1325
0
Реклама

На невеликому підприємстві бухгалтеру часто виконує обов'язки кадровика. Значить, саме він оформлює нового працівника. Яких помилок при цьому не припуститись порадили в Управлінні Держпраці у Кіровоградській області.

Перед тим, як вручити трудовий договір для вивчення та підписання, працівника слід ознайомити з усіма локальними актами підприємства, які стосуються організації праці.

До таких документів відносять положення про преміювання, оплату праці, надання відпусток, охорону праці, правила внутрішнього трудового розпорядку, колективний договір і т.п.

Підтвердити факт ознайомлення з кожним з них працівник повинен особистим підписом у відповідному листі ознайомлення (його зазвичай прикріплюють до самого документа, в кінці), проставивши дату і час ознайомлення.

Оформлюючи нового працівника на роботу необхідно:

- укласти в письмовій формі трудовий договір;

- оформити наказ про прийняття на роботу;

- повідомити орган ДФС про прийняття працівника на роботу.

Упродовж 5 днів з дня початку роботи роботодавець вносить запис про прийом на роботу в трудову книжку працівника. Причому, поспішати з цим не варто - треба дочекатися фактичного виходу працівника на роботу, ознайомити його з наказом і тільки потім вносити запис у трудову книжку.

Якщо працівник, підписавши трудовий договір, так і не вийшов на роботу в обумовлені терміни, роботодавець може анулювати договір в односторонньому порядку. А от вийти з ситуації, коли в трудову книжку вже внесли запис про прийом на роботу, складніше. Саме тому краще чітко дотримуватися процедури і вносити запис про прийом на роботу тільки після того, як працівник фактично приступив до роботи і ознайомлений з наказом. І заключний етап оформлення нового працівника - заповнити особову картку (П-2).

За інформацією сайту Управління Держпраці у Кіровоградській області

Загальний алгоритм прийняття на роботу розглянуто у матеріалі "Прийняття на роботу: загальний порядок й особливості" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини