Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Педагогам повернуть гарантовані 30% надбавки за престижність праці

31 травня 2019, 14:25
2209
0
Реклама

Нардепи пропонують встановити на рівні закону виплату щомісячної надбавки за престижність праці педагогічним і науково-педагогічним працівникам. Розмір цієї надбавки - 30% посадового окладу (ставки зарплати).

Розробники законопроекту уважають, що проблемним питанням є реалізація постанови КМУ від 23.03.2011 р. № 373. Нею передбачено, що виплачують надбавку педагогічним працівникам у розмірі від 5% до 30% посадового окладу. Точний розмір (в межах діапазону) встановлює керівник навчального закладу в рамках прийнятого місцевого бюджету. На практиці ж, у зв'язку з великим "розльотом" і відсутністю формули нарахування надбавки, часто трапляються конфліктні ситуації в навчальних закладах. А сам механізм може використовуватися керівниками таких закладів як інструмент тиску і маніпуляції на педагогічний персонал закладу.

Також запропоновано Уряду забезпечити до 2020 року збільшення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії до розміру, що дорівнює 4 прожитковим мінімумам для працездатних осіб і затвердити відповідні схеми посадових окладів (ставок зарплати).

Проект Закону № 10347 від 30.05.2019 р.

Які особливості оплати праці педагогів-сумісників? Відповідь читайте в статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини