Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Завітав інспектор праці? Спершу перевірте його посвідчення

19 червня 2019, 10:15
602
0
Реклама

Роботодавцям нагадали, що контрольні повноваження інспектора праці підтверджуються службовим посвідченням встановленої Мінсоцполітики форми, що видається Держпраці. Це відомство веде реєстр посвідчень інспекторів праці. Ну а посвідчення, щодо якого відсутня інформація в реєстрі посвідчень інспекторів праці, вважають недійсним.

Тож якщо до роботодавця завітав інспектор праці з метою проведення інспекційного відвідування, то слід перевірити достовірність повноважень посадової особи. Зробити це можна на сайті Держпраці. Там розміщена інформація про службові посвідчення як інспекторів праці Держпраці, так і інспекторів праці органів місцевого самоврядування. Додамо, що у розміщених на вказаному сайті за регіональним принципом відомостях знайдемо номери посвідчень, ПІБ, фото та посади відповідних інспекторів.

Нагадаємо, що нещодавно оновили норми щодо перевірок підприємств, які використовують найману працю. А одне з територіальних управлінь Держпраці оприлюднило детальну антихабарницьку інструкцію.

За повідомленням Головного управління Держпраці у Херсонській області


Консультації, аналітика, ситуації для бухгалтера, тематичні вебінари завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини