Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кошти на лікарняні не дадуть тим, хто забув створити комісію з соцстрахування

26 червня 2019, 14:45
1003
0
Реклама

Роботодавець відповідає за порушення у використанні коштів Фонду соцстраху, несвоєчасному або неповному їх поверненні. Це відмічає Фонд соцстраху у роз'ясненні.

А проблемне питання полягає в тому, чи можна притягнути до відповідальності роботодавця, якщо він не створив на підприємстві комісію з соцстрахування?

Адже саме комісія (уповноважений) із соцстрахування:

- призначає матеріальне забезпечення, контролює за правильним нарахуванням і своєчасною його виплатою, відмовляє в його призначенні;

- розглядає підставу і правильність видачі листків непрацездатності та інших документів, які необхідні для надання матеріального забезпечення.

Тому, якщо не створено комісію (уповноваженого) із соцстрахування, це будуть розцінювати як порушення в призначенні матеріального забезпечення, а не порядку використання коштів Фонду соцстраху. Тож коли в подальшому працівники органів Фонду соцстраху виявлять, що роботодавець не створив такої комісії (уповноваженого) на підприємстві, вони відмовлять у фінансуванні поданих заяв-розрахунків. Адже за такого сценарію заяви-розрахунки були сформовані не на підставі протоколів комісії (уповноваженого) із соцстрахування підприємства. Зазначені протоколи згідно із Законом № 1105 складає саме комісія (уповноважений) із соцстрахування.

Джерело: сайт ФССУ.

Про останні зміни в Положенні про комісію (уповноваженого) із соціального страхування підприємства можна дізнатися із матеріалу газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини