Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Враховуємо винагороду за підсумками року при обчисленні відпускних

5 липня 2019, 11:40
307
0
Реклама

Мінсоцполітики нагадало як враховувати винагороду за підсумками роботи за рік при обчисленні середньої зарплати для оплати часу відпустки. Про це йдеться у листі міністерства.

Виплати за час щорічної відпустки розраховують з урахуванням положень Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.1995 р. № 100. Для цього беруть виплати за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки.

До складу виплат, які враховують при обчисленні середньої зарплати у всіх випадках її збереження, включають: основну зарплату, доплати, надбавки, премії, які не носять разового характеру, винагороду за підсумками роботи за рік і вислугу років, індексацію.

Вказаним Порядком чітко визначені умови, за яких враховують одноразову винагороду за підсумками роботи за рік і за вислугу років. Така умова - нарахування її в поточному році за попередній календарний рік (абз. 2 п. 3 Порядку № 100).

Джерело: лист Мінсоцполітики від 20.06.2019 р. № 723/0/204-19.

Чи потрібно наказ про відпустку оформлювати окремо на кожного працівника? Відповідь знайдете у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини