Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За період догляду за хворою дитиною лікарняні виплачують з першого дня

8 липня 2019, 12:00
382
0
Реклама

Фонд соцстраху компенсує застрахованим особам втрачений за період догляду за хворою дитиною або членом сім'ї заробіток, починаючи з першого дня догляду. Про це нагадує Фонд соцстраху.

Надають допомогу з тимчасової втрати працездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше 14 календарних днів. У разі стаціонарного лікування - за весь час, коли застрахована особа перебуває у стаціонарі разом із хворою дитиною.

Допомогу по догляду за хворим членом сім'ї виплачують не більш як за три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, - не більш ніж за сім календарних днів.

Натомість допомога по тимчасовій непрацездатності у разі хвороби або травми самої застрахованої особи за кошти Фонду виплачують починаючи з шостого дня непрацездатності й до відновлення здоров'я або встановлення інвалідності. Перші п'ять днів непрацездатності оплачує роботодавець.

Джерело: сайт Фонду соцстраху.

Від помилок, як відомо, не застрахований ніхто. Тим паче, що лікарняні листи оформлюють "вручну", тож тут не можна відкидати людський фактор. Хто та які помилки в лікарняному має виправляти - розглянемо в статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини