Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сумісники мають право на соціальну відпустку на дітей

25 липня 2019, 09:00
562
0
Реклама

Законодавством не заборонено надавати працівникам-сумісникам додаткову соціальну відпустку. Таку позицію висловило Мінсоцполітики.

Адже робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав працівників (ст. 59 КЗпП).

Щорічну додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 календарних днів (не враховуючи святкові і неробочі дні) надають:

- жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років; або дитину з інвалідністю; або яка усиновила дитину;

- матері особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи;

- одинокій матері;

- батьку дитини або особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи, який виховує їх без матері (у т. ч. у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі);

- особі, яка взяла під опіку дитину або особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи, чи одному із прийомних батьків.

За наявності декількох підстав для цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів. Відповідні норми визначені у ст. 19 Закону України "Про відпустки" від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР. Обмежень для сумісників в ній не передбачено.

Джерело: лист Мінсоцполітики від 26.06.2019 р. № 751/0/204-19

Додаткові відпустки працівникам, які мають дітей, не належать до щорічних, але до їх тривалості не враховуютьс святкові й неробочі дні. Найпоширеніші запитання, пов'язані з особливостями їх надання, розглянуті у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини