Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як застосовувати Класифікатор професій при працевлаштуванні особи на громадські роботи?

29 липня 2019, 11:45
264
0
Реклама

Спеціалісти Мінсоцполітики роз'яснили, як застосовувати Класифікатор професій при громадських роботах.

Види громадських робіт визначають місцеві державні адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад за критеріями, визначеними Законом № 5067.

З особами, які беруть участь у цих роботах, роботодавці укладають в письмовій формі строкові трудові договори на строк, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів.

Про участь осіб у таких роботах роботодавці вносять записи до трудових книжок відповідно до законодавства про працю.

Водночас відповідно до п. 2.14 Інструкції № 58 записи в трудову книжку про назву роботи, професії (посади) працівника вносять відповідно до Класифікатора професій.

Таким чином, назви професій, за якими роботодавці використовують працю осіб на громадських роботах, мають відповідати назвам у Класифікаторі професій.

Підсумуємо: на громадських роботах використовують назви професій, що віднесено до класифікаційного розділу "Найпростіші професії" і не вимагають від робітника спеціальних знань та навичок.

Джерело: лист Мінсоцполітики від 19.04.2019 р. № 102/0/193-19

Як діяти, коли в Класифікаторі професій відсутня посада, що повністю відповідає покладеним на працівника обов'язкам, дізнавайтесь із матеріалу газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини