Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Автокооператив має наймати охоронця для нагляду за гаражами - Держпраці

31 липня 2019, 10:00
509
0
Реклама

Черкаський суд не задовільнив позов автокооперативу до Управління Держпраці у Черкаській області.

Все почалося із того, що в ході інспекційного відвідування виявили виконання обов'язків охоронця автокооперативу особою без укладання трудового договору та повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу. Факт допуску працівника до роботи підтвердили матеріалами, зафіксованими відеотехнікою.

У свою чергу позивач стверджував, що вищевказаний охоронець є членом кооперативу, використовує належний йому гараж і здійснює виконання обов'язків охоронця, відповідно до статуту кооперативу, "на громадських засадах та на безоплатній основі".

Однак, як встановлено фахівцями Управління, статут автокооперативу не містить положень щодо особистого забезпечення власниками гаражів охорони території автокооперативу на безоплатній основі.

Суд першої інстанції прийняв рішення про відмову у задоволенні позовних вимог та визнав постанову Управління про накладення на автокооператив штрафу правомірною. Таким чином, позивачу доведеться сплатити штраф у розмірі 125 190 грн за порушення трудового законодавства.

Джерело: сайт Управління Держпраці у Черкаській області.

Які документи підтверджують офіційне працевлаштування? Відповідь - у матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини