Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи надавати додаткову відпустку на дітей, якщо дитина мешкає окремо

29 серпня 2019, 13:40
493
0
Реклама

Спеціалісти Держпраці роз'яснили, чи має право на додаткову відпустку одинока мама, яка має неповнолітню дитину, що фактично проживає та вчиться в інтернаті.

Додаткову відпустку тривалістю до 10 календарних днів щорічно надають жінці, яка працює та має двох та більше дітей у віці до 15 років, або дитину - інваліда, або яка всиновила дитину, одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері, в т. ч. довгочасного перебування матері в лікувальному закладі, а також особам, які взяли дитину під опіку (ст. 19 Закону № 504).

Згідно ст.1 Закону № 2402 та ст. 2 Закону № 2811 дитиною вважається особа у віці до 18 років, якщо за законом їй не надається таке право раніше.

Режим окремого мешкання не позбавляє батьківських прав та обов'язків.

Виходячи з вище сказаного, одинока мати має право на додаткову відпустку, яку надають працівникам з дітьми до досягнення дитиною повноліття, у тому випадку, якщо вона мешкає окремо від неї.

Джерело: сайт ГУ Держпраці у Дніпропетровській області

Які документи потрібно надати для оформлення додаткової відпустки на дітей, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Додаткова відпустка на дітей".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини