Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдиний рахунок платникам податків запропонують у 2020 році

2 вересня 2019, 11:20
3959
0
Реклама

Платникам податків обіцяють нарешті запровадити єдиний рахунок для сплати податків і зборів, ЄСВ. Для цього уже зареєстровані законопроекти № 1049 та № 1051, внесені народними депутатами від партії "Слуга народу", що означає велику ймовірність їх ухвалення.

Буде запроваджено систему сплати податків і зборів,а також ЄСВ через Електронний кабінет платника податків на єдиний рахунок, який платник податків відкриватиме за бажанням в Державній казначейській службі. Виключення складуть ПДВ та акцизний податок з реалізації пального та спирту етилового. Їх будуть сплачуватимуть у тому порядку, який нині існує - з електронних рахунків в СЕА ПДВ та СЕРП та СЕ. Однак платники податків матимуть право перераховувати кошти з єдиного рахунку на рахунки, відкриті в СЕА ПДВ та СЕРП та СЕ.

Для сплати грошових зобов'язань та/або податкового боргу платник податків поповнюватиме коштами єдиний рахунок.

Інформацію про реквізити єдиного рахунку відображатимуть в електронному кабінеті платника податків.

Разом з тим незрозуміло як єдиний рахунок буде реалізовано при сплаті ЄСВ та ПДФО у разі виплати зарплати працівника. Адже за банками залишається такий контроль і внесені законопроекти не змінюють таких норм.

Нагадаємо: аби отримати кошти на виплату зарплати чи перерахувати їх на зарплатні рахунки працівників, необхідно подати до банку платіжні доручення на сплату податків і зборів із зарплати, тобто ПДФО, військового збору та ЄСВ.

Банки не в змозі проконтролювати сплати ПДФО та ЄСВ із єдиного рахунку платника в Казначействі. Банк контролює сплату податків із банківських рахунків. Тобто, за такого сценарію роботодавці не зможуть скористатися єдиним рахунком при сплаті ПДФО та ЄСВ при виплаті зарплати. Схоже, цей обов'язок не збираються відміняти.

Зверніть увагу! У разі схвалення законопроектів вони мають запрацювати із 1 січня 2020 року. Але єдині рахунки запрацюють із 1 числа місяця, що настає за місяцем впровадження у роботу програмного забезпечення взаємодії інформаційних систем ДПС та Казначейства України, але не пізніше 1 липня 2020 року.

Джерело: законопроекти № 1049 та № 1051 щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини