Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці почали штрафувати за підсумками моніторингу ProZorro

9 жовтня 2019, 11:00
1609
0
Реклама

Вся інформація про закупівлю розміщена у вільному доступі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі закупівель prozorro.gov.ua, а модуль аукціону є загальнодоступним. Тож будь-хто може відкрити посилання auction.openprocurement.org і в режимі реального часу спостерігати за ходом усіх аукціонів у системі ProZorro.

Це дозволяє не тільки відслідковувати, на що витрачають кошти у публічних закупівлях, а ще й обирати замовникам найоптимальніше поєднання ціни та якості. Таким чином, відкритість публічних закупівель сприяє розвитку бізнесу.

Водночас податкова служба за допомогою моніторингу аналітичної інформації з системи ProZorro виявляє недобросовісних платників податків та недоброчесних постачальників, які намагаються провести махінації.

Протягом 2019 року ревізори ГУ ДПС у м. Києві за рахунок контрольно-перевірочних заходів встановили 4 фізособи-підприємці та донарахували їм податки на суму 7,5 млн. грн. Ці підприємці не задекларували отримані доходи від здійснення підприємницької діяльності та не сплатили з них податки до бюджету.

Фіскали також встановили, зокрема, що з метою ухилення від оподаткування шляхом ведення "сімейного бізнесу" - батько з сином зареєструвались фізособами- підприємцями та протягом 2018 р. реалізували через систему ProZorro товари і послуги на суму 7,2 млн. грн. Але податкову звітність вони не подали, доходи не задекларували, податки не сплатили. За наслідками перевірки цих підприємців донараховано податків на суму 1,3 млн. грн.

Джерело: повідомлення ДПС у м. Києві

Радимо ознайомитись також зі статтею "Електронний тендер: з'явився новий порядок функціонування й авторизації" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини