Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Швидка меддопомога": чи можуть водії працювати цілодобово

24 жовтня 2019, 14:10
2052
0
Реклама

Інспектор Держпраці роз'яснив, чи можуть водії "швидких допомог" працювати у цілодобовому режимі.

Він нагадав, що робочий час та час відпочинку професійних водіїв регулюють вимоги Положення № 340.

Для водіїв, у яких встановлено шестиденний робочий тиждень з одним вихідним днем, тривалість щоденної роботи не може перевищувати 7 годин.

Зверніть увагу!

Якщо за умовами роботи не може бути додержана встановлена для водіїв щоденна або щотижнева тривалість робочого часу, допускають запровадження підсумованого обліку робочого часу.

У разі підсумованого обліку робочого часу водія нормальна тривалість робочого дня (зміни) не може перевищувати 10 годин. Якщо нормальна тривалість робочого дня охоплює тривалі простої, або якщо водію необхідно дати змогу доїхати до відповідного місця відпочинку, тривалість робочого дня (зміни) може бути збільшена до 12 годин за умови, що час керування протягом дня (зміни) не перевищує 9 годин.

При підсумованому обліку робочого часу працю водіїв регулюють графіками змінності водіїв колісних транспортних засобів. Графік змінності на обліковий період доводять до відома кожного водія не менше ніж за два тижні до початку облікового періоду.

Отже, робота водіїв вказаними нормативними документами в цілодобовому режимі не передбачена.

За повідомленням Управління Держпраці у Черкаській області

Яким чином здійснюється облік робочого часу водіїв колісних транспортних засобів, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Облік робочого часу водіїв".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини