Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівників місцевих держадміністрацій очікує масове скорочення: як про це попереджатимуть

24 жовтня 2019, 15:20
7016
0
Реклама

Станом на 01.01.2020 р. чисельність працівників місцевих держадміністрацій має бути суттєво скорочена. Таких дій від керівництва ОДА та РДА вимагає постанова КМУ від 19.06.2019 р. № 746, якою доведена гранична чисельність працівників місцевих державних адміністрацій із 01.01.2020 р.

З цього приводу Мінсоцполітики зауважує: законодавство про працю не передбачає форму та спосіб повідомлення працівника про наступне вивільнення у зв'язку із ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємства, установи, організації, скороченням чисельності або штату працівників. Водночас у разі виникнення трудових спорів власник повинен мати докази, що працівника було повідомлено про відповідне вивільнення за два місяці.

Адже згідно ст. 49 прим.2 КЗпП про наступне звільнення у зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці, у т. ч. ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємства, установи, організації, скороченням чисельності або штату працівників персонально попереджають не пізніше ніж за два місяці (з урахуванням вимог ст. 87 Закону України "Про державну службу").

Джерело: лист Мінсоцполітики від 24.09.2019 р. № 10/0/36-19

Зазвичай під час реорганізації підприємства відбувається скорочення штату або чисельності працівників. Задля уникнення трудових спорів роботодавець повинен додержуватися процедури скорочення, визначеної трудовим законодавством. Про неї читайте у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини