Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Товар отримує один нерезидент, а платить інший: як складати ПН

25 жовтня 2019, 13:15
370
0
Реклама

ДПС роз'яснила на кого складати та як заповнювати ПН у разі постачання пиломатеріалу, якщо отримувачем товару є третя особа нерезидент, а оплату за такий товар здійснює інший нерезидент.

Незалежно від того, що згідно з умовами контракту оплату за пиломатеріали здійснює один нерезидент, а отримувачем товару є третя особа нерезидент, ПН слід складати на нерезидента - покупця (отримувача) товару.

Відповідно до Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну України від 31.12.2015 р. № 1307, таку ПН не надають отримувачу (покупцю) та в ній роблять позначку 07 - "Складена на операції з вивезення товарів за межі митної території України".

У графі "Отримувач (покупець)" зазначають найменування (П.І.Б.) нерезидента та через кому - країну, в якій зареєстрований покупець (нерезидент), а у рядку "Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)" проставляють умовний ІПН "300000000000", рядок "Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта" не заповнюють.

У графі 8 табличної частини розділу Б податкової накладної зазначають код ставки ПДВ - 901.

У графі 10 зазначають обсяг постачання (база оподаткування) без урахування ПДВ.

Графу 11 в такій накладній не заповнюють (нулі, прочерки та інші знаки чи символи у цій графі не проставляють).

Джерело: ІПК ДПС від 18.10.2019 р. № 839/6/99-00-07-03-02-15/ІПК

Зі зразком заповнення такої податкової накладної можна ознайомитися в статті "Нова податкова накладна в зразках" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини