Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Показання працівника під тиском Держпраці спростовані в суді: які наслідки

1 листопада 2019, 12:30
435
0
Реклама

Суд розглянув суперечку роботодавця та Держпраці, в якій під час розгляду справи у колегії суддів виникли сумніви, щодо правдивості показань свідка.

Так, під час проведення перевірки працівник надав письмові пояснення в яких зазначив, що трудові відносини він розпочав із СГ у грудні 2017 року. Водночас, трудовий договір з нею був укладений 10.07.2018 року.

Між тим, в засіданні суду першої інстанції працівник змінив свої свідчення. А саме, він зазначив, що по-факту трудові відносини з вказаним СГ розпочав у липні 2018 року. А вищезазначені пояснення він надав під тиском інспекторів Держпраці у Миколаївській області.

В процесі розгляду справи, судді встановили, що в матеріалах справи відсутні будь-які належні докази про здійснення тиску на працівників збоку інспекторів Держпраці.

У зв`язку з цим, виникли обґрунтовані сумніви щодо правдивості наданих показань показань в якості свідка під час розгляду справи в суді першої інстанції.

З огляду на матеріали справи, П`ятий апеляційний адмінсуд м. Миколаєва виніс окрему ухвалу, якою доручив прокуратурі Миколаївської області вжити заходів щодо перевірки про наявність в діях свідка ознак кримінального правопорушення, а саме: введення в оману суду.

За повідомленням ГУ Держпраці у Миколаївській області.


Детальніше про кримінальну відповідальність за порушення законодавства про працю читайте тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини