Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємець отримав гігантський штраф за аутстафінг працівників фірми з Сейшелів

28 листопада 2019, 12:40
4144
0
Реклама

Держпраці оштрафовувало ФОПа на 125190 гривень за використання праці продавчині, прийнятої на роботу за договором на умовах аутстафінгу. Позов підприємця Кіровоградський окружний адмінсуд не задовільнив.

Для інспекційного відвідування ФОП надано копію договору аутстафінгу із фірмою про співробітництво, в якому клієнтові надавали працівників для участі у виробничому процесі. Також надано витяги із наказів про прийняття на роботу двох працівників вищевказаною фірмою (місцезнаходження, - Сейшели).

Згідно з листом обласної прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що суб'єкти господарювання, які розташовані у т. ч. на території Кіровоградської області, з метою уникнення офіційного працевлаштування найманих працівників та сплати платежів до бюджету, використовують працю найманих працівників на умовах аутстафінгу із залученням суб'єктів господарювання, які діють без відповідного дозволу та є представниками юрособи - нерезидента.

Підприємства, які надають послуги аутстафінгу не нараховують та не сплачують податки із зарплати працевлаштованих осіб, що призводить до незарахування до трудового стажу найманим працівникам часу, відпрацьованого на умовах аутстафінгу, чим порушуються їх трудові права.

Про це повідомили в Управлінні Держпраці у Кіровоградській області.

Читайте також:

- новий порядок Держпраці врятував підприємство від штрафу;

- що робити працівниці, якщо роботодавець не виплачує допомогу по вагітності та пологах;

- тепер податківців про порушення роботодавця можна повідомляти смартфоном.

За якими професіями не може укладатися ЦПД? Читайте у сервісі "Інтерактивна бухгалтерія". Скористайтеся тестовим 3-денним доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини