Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соцстраху просить не затягувати із виплатою лікарняних (декретних) працівникам

4 грудня 2019, 12:20
586
1
Реклама

Нещодавно, 20.11.2019 р. Фонд соцстрахування України (далі - Фонд) вимушено призупинив перераховувати кошти для виплати матзабезпечення застрахованим особам.

Благо, ця критична ситуація тривала недовго, і вже 27.11.2019 р. уряд спрямував додаткові 1,4 млрд грн на виплату в 2019 році допомоги по тимчасовій втраті працездатності, допомоги по вагітності та пологах, а також на виплати на поховання. Відповідне рішення уряду передбачає збільшення на відповідну суму бюджету Фонду.

Але з метою зняття соціальної напруги Фонд звернувсь до страхувальників (роботодавців) з проханням перераховувати матзабезпечення своїм працівникам у максимально короткі терміни після отримання коштів від Фонду, особливо допомог у зв'язку з вагітністю і пологами.

Допомогу від Фонду виплачують працівнику у найближчий після дня призначення допомоги строк, встановлений для виплати зарплати. При цьому, законодавство не забороняє роботодавцю здійснювати таку виплату відразу після отримання коштів від Фонду.

Повідомлення розміщено на сайті Фонду.

Також Фонд соцстраху вказав, як заокруглювати суми для виплати лікарняних з копійками.

Затримка фінансування лікарняних: як діяти роботодавцеві? Читайте у сервісі"Інтерактивна бухгалтерія". Скористайтеся тестовим 3-денним доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини