Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив правила для видачі авансу на відрядження держслужбовців та бюджетників

20 грудня 2019, 14:15
2167
0
Реклама

Уряд уточнив правила надання авансу на відрядження працівників юросіб, що утримуються за рахунок бюджетних коштів. Про це йдеться у постанові КМУ № 1027. Вона, серед іншого, підкоригувала Постанову № 98 "Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів".

Зокрема, допустили можливість перерахування авансу не лише на поточний рахунок працівника, операції за яким можуть здійснюватися з використанням платіжних карток, а й на рахунок юрособи-роботодавця, операції за яким можуть здійснюватися з використанням корпоративних платіжних карток.

Водночас дозволили видавати аванс готівкою для осіб, які направляються у відрядження державними органами і військовими формуваннями, на які законодавством покладені завдання і повноваження з розвідувальної, контррозвідувальної та оперативно-розшукової діяльності.

Також закріпили: під час складання звіту про використання коштів, наданих на відрядження, перерахунок здійснених у відрядженні витрат, які підтверджені документально, здійснюється відповідно до фактичного обмінного курсу, застосованого банком. А ось у разі відсутності підтвердних документів про обмін валюти - виходячи з крос-курсу, розрахованого за офіційним обмінним валютним курсом, що встановлений НБУ на день затвердження такого звіту.

Окрім того розширили перелік витрат, які відшкодовують держслужбовцям і бюджетникам за наявності підтвердних документів. Його поповнили комісійні винагороди за надані банком послуги.

Раніше ми вже інформували, який розмір добових, якщо протягом доби особа перебувала у відрядженні і на території України, і за кордоном.

Податківці тлумачили, чи оподатковувати ПДФО компенсовану суму турзбору відрядженому працівникові та чи можна придбати товари у закордонному відрядженні для підприємства.

А Мінсоцполітики роз'яснювало:

- як нараховують та виплачують зарплату за час перебування у відрядженні;

- як оплачувати час відрядження для участі працівника у семінарі у вихідні або святкові дні.

Зверніть увагу, що неоподаткований розмір добових у 2020 році збільшиться.

Про документальне оформлення, кошторис витрат, аванс на відрядження читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини