Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про осіб із інвалідністю роботодавці звітують двічі

13 січня 2020, 14:50
1680
0
Реклама

В Мінсоцполітики пояснили, як роботодавці інформують про виконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

По-перше, подають щороку до 1 березня відділенню Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю форму № 10-ПІ (річна) "Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів" відповідно до наказу Мінсоцполітики від 10.02.2007 р. № 42.

По-друге, щомісячно подають до ДПС звіт з ЄСВ, в якому зазначають працівників, яким встановлена інвалідність, та суми нарахованої зарплати працюючим особам з інвалідністю.

Окрім того, МСЕК надсилають повідомлення про групу та причини інвалідності за місцем роботи особи, яку визнано особою з інвалідністю. Форма повідомлення, у якій зазначають дату огляду особи, групу інвалідності та її причину, затверджена наказом МОЗ від 30.07.2012 р. № 577.

Якщо ж брати осіб, які отримали інвалідність, перебуваючи у трудових відносинах із роботодавцем, то для виконання нормативу зараховують роботодавцю цих осіб із дати встановлення ним інвалідності. Коли ж йдеться про осіб з інвалідністю, які працевлаштовуються, тоді - з першого дня їх працевлаштування.

Джерело: лист Мінсоцполітики 17.10.2019 р. № 17976/0/2-19/29.

Звітуйте швидко та легко у 2020 році, скориставшись сервісом Liga:Report. Це зручна система адміністрування ПДВ та 14 унікальних сервісів.

Про порядок заповнення і подання Звіту про зайнятість і працевлаштування інвалідів читайте в матеріалі.

Нагадаємо, Міністр розвіяв міфи нового Трудового кодексу, серед яких - звільнятимуть вагітних жінок, осіб з інвалідністю, пенсіонерів і т.д.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини