Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Позбавлення субсидії через відсутність працевлаштування — міністр економрозвитку розкритикував профспілки

14 січня 2020, 17:00
3955
0
Реклама

Тимофій Милованов, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, на своїй фейсбук-сторінці розкритикував плакати, які розповсюджували в окремих містах країни профспілки. Останні виступали з критикою нового законопроекту про працю.

Як зазначає Т.Милованов, "Законопроект каже, що якщо судом доведено, що людина працювала без офіційного оформлення трудових відносин, то є наслідки. Які саме? Людина втрачає право на субсидію. Чому? Тому що сьогодні багато людей працюють неофіційно і не показують свій справжній високий дохід, щоб додатково отримати субсидію. Це неправильно. Це несправедливо. Бо субсидії платимо ми всі з вами, через податки. І субсидії мають отримувати ті, хто є матеріально незахищеними".

На думку міністра, "Так ось комусь не подобається, що тепер буде складніше обманювати державу та суспільство і ховати свій дохід".

Як відомо, уряд схвалив законопроект "Про працю", розроблений фахівцями Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. У разі його прийняття парламентом він замінить чинний КЗпП 1971 року. Міністр Т.Милованов уже неодноразово висловлювався на тему цього проекта. Так, йшлося про ознаки трудових відносин, а також повідомлялося про нові правила щодо звільнення працівників, зокрема - захищених зараз категорій.

Зауважимо, що було зареєстровано і законопроект, яким роботодавців планують зобов'язати пояснювати профспілці та держадміністрації борги з зарплати.

Подбайте про своє майбутнє уже сьогодні. Ви можете відкрити свій пенсійний рахунок в найнадійнішому недержавному пенсійному фонді Ліга Пенсія та в майбутньому отримувати недержавну пенсію! Зважайте, що недержавна пенсія забезпечить можливість зберегти звичний спосіб життя без обмежень після виходу на пенсію.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини