Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мала податкова реформа може не відбутися — хочуть скасувати голосування за проект №1210

22 січня 2020, 11:28
2249
0
Реклама

Як відомо, Верховна Рада прийняла в цілому проект закону № 1210, який змінить адміністрування податків та підвищить ліміти для ФОП. Здавалось би - шлях до малої податкової реформи-2020, як її називали через значущість змін, відкрито. Стандартна процедура передбачає підписання проекту Головою Верховної Ради та передачу на підпис Президенту. Якщо той не накладає вето і підписує закон, то наступного дня після офіційної публікації (з певними винятками) закон набрав би чинність.

Утім, маємо ст. 48 Регламенту ВРУ, яка дозволяє скасовувати рішення парламенту до підписання відповідного акту Головою Верховної Ради України. Для цього народний депутат, інший суб'єкт права законодавчої ініціативи вносить проект постанови Верховної Ради про скасування рішення ВРУ про прийняття закону, постанови чи іншого акту в цілому. Саме це і сталося з законопроектом № 1210 - уже 17 січня групою опозиційних депутатів було зареєстровано проект постанови ВРУ № 1210-П.

Проект пропонує: "Скасувати рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (реєстр. № 1210 від 30 серпня 2019 року), прийняте на пленарному засіданні 16 січня 2020 року".

Оскільки законопроект № 1210 ще не підписано Головою ВРУ реєстрація такого проекту постанови гальмує подальший запуск процедури щодо набрання чинності Закону. А за інформацією парламентського сайту наступне пленарне засідання ВРУ відбудеться аж 4 лютого - з початком наступної сесії Ради. Таким чином, лише 4 лютого депутати зможуть підтримати чи відхилити пропозицію про скасування голосування за законопроект № 1210. І не раніше цієї події Голова ВРУ зможе підписати законопроект та передати його на підпис Президентові.

Ми уже наводили список позитивних, на думку окремих експертів, змін для бізнесу у прийнятій податковій реформі, а Мінфін виділив ТОП-13 змін, які передбачені законопроектами № 1209-1 і № 1210. Що треба знати про прийняті податкові зміни - розповіли також в ЄБА. Зверніть увагу, що у прийнятому Законі ще одна досить неприємна річ для бізнесу, яка стосується податкових перевірок.

Щоб іти в ногу з вимогами чинного законодавства, користуйтеся інформаційно-правовою системою ЛІГА:ЗАКОН. Вона допоможе відслідковувати зміни в законодавстві. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини