Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд може скасувати порядок блокування податкових накладних

3 лютого 2020, 17:15
942
0
Реклама

Окружний адмінсуд м. Києва відкрив провадження за позовом підприємства до ДРС, яка погодила проект постанови КМУ "Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних".

Також у справу долучені треті особи, що не заявляють самостійних вимог по предмету спору на стороні відповідача: Мінфін та ДПС.

Позивач уважає, що ДРС порушила регуляторні процедури при погодженні проекту постанови, тож її рішення мають бути скасовані.

Це, за задумом позивача, потягне за собою подальші дії для скасування вже ухвалено постанови Уряду. Проте, відмітимо, що на день подачі позову, ще не було відомо про ухвалення самої постанови.

Джерело: ухвала Окружного адміністративного суду м. Києва від 08.01.2020 р. у справі № 640/24857/19.

Нагадаємо, що йдеться про новий Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, затверджений постановою КМУ від 11.12.2019 р. № 1165. Він діє із 01.01.2020 р.

У зв'язку із цим 3 та 4 лютого 2020 року тимчасово призупинили приймання та реєстрацію податкових накладних та розрахунків коригування до податкових накладних.

Коментар до оновленого блокувального Порядку ПН/РК читайте у статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини