Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скорочення держслужбовців: строки та гарантії зменшили

6 лютого 2020, 11:45
4611
0
Реклама

Із 02.02.2020 р. діють нові розміри трудових штрафів, які уведені Законом України від 12.12.2019 р. № 378-IX. Зокрема, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) штраф для роботодавців (не єдинників) зменшать із 30 до 10 мінімальних зарплат. Також зменшили у 5 разів найпопулярніший штраф Держпраці.

Разом з тим, вказаний Закон змінює процедуру вивільнення держслужбовців, яку прописали у ст. 49-2 КЗпП.

Вивільнятимуть держслужбовців з урахуванням таких особливостей:

- про наступне вивільнення персонально попередять не пізніше ніж за 30 календарних днів;

- при вивільненні працівників на підставі п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП не застосовують положення ч. 2 ст. 40 КЗпП та положення ч. 2 ст. 49-2 КЗпП. Це означає, що у разі скорочення чисельності або штату держслужбовців не потрібно пропонувати працівнику іншу роботу, а також враховувати переважне право на залишення на роботі.

Ось такі "покращення" для держслужбовців. Тут можна лише згадати ст. 22 Конституції України, за якою при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Які розміри посадових окладів у держслужбовців у 2020 році довідаєтеся у сервісі "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся тестовим 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини