Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поповнювати електронний рахунок ПДВ через термінал не можна

10 лютого 2020, 13:45
1253
0
Реклама

Поповняти електронний рахунок платника ПДВ за рахунок інших джерел, наприклад, готівкою через термінал самообслуговування, нормами ПКУ не передбачено. Не має виключень й для випадків, коли поточний рахунок платника податку заблоковано (арештовано). На це звернули увагу податківці.

Нагадаємо, що згідно з п. 2001.4 ПКУ на електронний ПДВ-рахунок зараховують кошти:

- з поточного рахунку платника податку в сумах, необхідних для збільшення розміру реєстраційної суми;

- з поточного рахунку платника податку в сумах, недостатніх для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов'язань з цього податку;

- з рахунків платників, відкритих у відповідних органах казначейства для проведення розрахунків з погашення заборгованості з різниці в тарифах на певні житлово-комунальні послуги;

- з бюджету в сумах надміру сплачених грошових зобов'язань з ПДВ, повернутих платнику податків у порядку, встановленому п. 43.41 ПКУ.

Водночас розрахунок реєстраційної суми здійснюють за формулою, визначеною п. 2001.3 ПКУ. Складовою такої формули є показник "?попРах" - загальна сума поповнення з поточного рахунка платника його електронного рахунка. Сюди включають й поповнення з електронних рахунків, що були додатково відкриті відповідно до п. 2001.2 ПКУ платникам податку - сільгосппідприємствам, що до 01.01.2017 застосовували спецрежим оподаткування згідно зі ст. 209 ПКУ.

Докладніше про всі компоненти формули для обчислення реєстраційного ліміту читайте тут.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини