Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За продаж електронних сигарет неповнолітнім штрафуватимуть

14 лютого 2020, 14:20
3347
1
Реклама

Розроблено проєкт законодавчих змін, які мають посилити відповідальність за правопорушення у сфері продажу неповнолітнім новітніх виробів з тютюну та електронних сигарет. Зокрема, деякі уточнення та доповнення запропоновано внести до КУпАП, а також Законів України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального" та "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення".

Як ідеться у пояснювальній записці до законопроєкту, його мета - усунути прогалини в законодавстві, якы полягагають у відсутності терміну "електронні сигарети" та "новітні тютюнові вироби". Адже така прогалина призводить до неможливості притягнути до відповідальності за продаж цих виробів неповнолітнім особам.

Водночас, зокрема, запропоновано збільшити розмір штрафу за продаж тютюнових виробів та алкоголю особам до 18 років: згідно з проєктом він становитиме від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (нині - від 100 до 400 НМДГ).

Джерело: офіційний веб-сайт Мінсоцполітики.

Суб'єктам господарювання цікавим може бути матеріал "Відповідальність за торгівлю з рук у невстановлених місцях" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся демо-доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини