Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При сплаті податків через термінал треба використовувати власну картку

19 лютого 2020, 09:00
5062
0
Реклама

При сплаті податків (зборів) через платіжні термінали самообслуговування платнику необхідно застосовувати тільки власну банківську картку. Адже у разі перерахування до бюджету платежів третьою особою сплачені суми будуть обліковуватись як нез'ясовані, а у інтегрованій картці платника (далі - ІКП) обліковуватиметься податковий борг.

Якщо ж самостійно формуєте платіжне доручення, то у разі некоректного заповнення поля "Призначення платежу" сплачена сума податкового зобов'язання буде обліковуватись як нез'ясована, а в ІКП може виникнути податковий борг. Навіть коли встановлять сплачену суми, то її можна буде занести до потрібної ІКП тільки після письмової заяви відповідного платника. Датою зарахування коштів вважатимуть дату реєстрації такої заяви. При цьому за період існування податкового боргу в ІКП буде нараховано пеню та штрафні санкції.

Відповідне роз'яснення надали фахівці регіональної ДПС, обґрунтувавши свою позицію посиланням на п. 87.7 ПКУ, що забороняє будь-яку уступку грошового зобов'язання або податкового боргу платника податків третім особам.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Додатково радимо ознайомитися з матеріалом "Як заповнювати платіжне доручення на сплату податків із зарплати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся демо-доступом до сервісу.

Читайте також:

- оновлено правила використання платіжних карток;

- арешт рахунків "в один клік" запрацює у всіх банках;

- проблема із чеками РРО при онлайн оплаті карткою не вирішується.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини