Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи доплачувати за стаж медпрацівникам реорганізованих медзакладів

20 лютого 2020, 08:30
3503
0
Реклама

Минулого року бюджетні медичні заклади масово реорганізували у комунальні некомерційні підприємства (далі - КНП). Звісно, медпрацівників цих закладів переводили у новосформовані підприємства. Але чи правомірно не виплачувати доплату за стаж працівникам центру первинної медико-санітарної допомоги за минулий рік та в перші місяці цього року?

На це відповіла заступник директора департаменту з питань праці Держпраці.

Вона акцентувала увагу на тому, що підприємства самостійно формують свої штатні розписи, а роботу працівників підприємства оплачують за трудовими договорами, які й визначають індивідуальні умови оплати праці.

Якщо реорганізовані медзаклади отримують додаткові дотації з держбюджету, тоді нараховують та виплачують зарплати медикам також на підставі постанови КМУ "Про умови і розміри оплати праці працівників підприємств і організацій, що дотуються з бюджету" від 31.08.1997 р. № 948.

Порядок виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров'я затверджений постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1418. Він поширюється на медичних та фармацевтичних працівників, які працюють на зазначених у пункті 3 цього Порядку посадах у будь-яких державних та комунальних установах, закладах, організаціях незалежно від підпорядкування ,та умови оплати праці яких визначають відповідно до умов оплати праці працівників державних та комунальних закладів охорони здоров'я, крім посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Які записи вносимо до трудової книжки, якщо заклад охорони здоров'я змінив статус на КНП, - читайте у статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини