Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про свої доходи і податки у 2019 році можна дізнатися в е-кабінеті

25 лютого 2020, 08:00
2610
0
Реклама

Податківці нагадали, де та коли можна отримати відомості про свої доходи за 2019 рік.

Вони звертають увагу громадян на те, що до 1 квітня 2020 р. триватиме період подання декларацій держслужбовцями та особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Тож майте на увазі, що традиційно у ці дні зросте кількість користувачів Електронного кабінету.

Щоб отримати відомості з Держреєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, користувачу необхідно мати кваліфікований електронний підпис.

Отримати такі відомості можна також і у паперовому вигляді. Для цього громадянину необхідно особисто звернутися до контролюючого органу.

Податківці зазначили, що 10 лютого був останнім днем подання податковими агентами звітності за формою № 1ДФ, відповідно до якого здійснюють накопичення інформації про доходи громадян в Держреєстрі фізичних осіб - платників податків.

Згідно з Регламентом комп'ютерної обробки податкової звітності в контролюючих органах протягом 9 робочих днів після граничного строку подання звіту здійснюють обробку таких відомостей, тобто останній день обробки звітності - 21 лютого 2020 р.

Отже, вже з 22 лютого цього року громадяни, які зареєстровані у Держреєстрі фізичних осіб - платників податків, можуть отримати відомості про свої доходи за 2019 рік.

За повідомленням ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, що для ФОП є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.


Хто, куди, в які строки та за якою формою подає податковий розрахунок за формою № 1ДФ, дізнавайтесь за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини