Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінсоцполітики назвали три фактори, від яких залежить індивідуально визначена субсидія

27 лютого 2020, 10:20
4098
1
Реклама

Механізм субсидій передбачає компенсацію витрат громадянам на оплату житлово-комунальних послуг. Він розрахований на те, щоб застосовувати гнучкий індивідуальний підхід для розрахунку субсидій. Про це заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, повідомляє сайт міністерства.

Заступник міністра пояснив: "Рахунок за житлово-комунальні послуги - річ індивідуальна. Ми можемо говорити про середні показники, але не треба забувати про те, що рахунок складається з двох величин, а саме: з тарифу за послугу та кількість спожитої послуги. Звичайно і на розмір субсидії (компенсації) впливає декілька факторів, таких як:

- умови проживання людини (параметри тих послуг які людина використовує);

- ціна і тариф, яка встановлена відповідним органом для конкретного виду послуги;

- доходи членів домогосподарства".

"Індивідуальний підхід базується на тому, що кожне домогосподарство має визначений індивідуальний відсоток платежу, який сплачується відповідно до доходів. А також полягає ще й в тому, що громадян має можливість у будь-який час вибрати форму отримання виплат (готівкову, безготівкову). Так на сьогодні 95% отримувачів субсидій отримують іх в готівковій формі", - заявив посадовець.

За даними Мінсоцполітики середній розмір субсидії становить близько 1200 грн, пільги - 750 грн.

Як відомо, Мінсоцполітики передали контроль за соцвиплатами і субсидіями. Перерозподіл повноважень між міністерствами повинен призвести до спрощення адміністрування соціальних виплат.

Варто нагадати, що 1 січня запрацювали оновлені правила щодо житлових субсидій. Зокрема, уряд встановив правила щодо перевірок законності житлових субсидій. Відповідні перевірки - складова загального процесу верифікації соціальних виплат, запровадженого нещодавно.

Зі свого боку, Мінрегіон пояснило, чому не у всіх платіжках вартість тепла зменшилася.

Cудові рішення про оскарження неправомірних донарахувань по комунальних послугах ви можете знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ в VERDICTUM можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини