Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнена фінзвітність на заміну раніше поданої: як подавати до ДПС

28 лютого 2020, 13:15
1315
0
Реклама

ДПС повідомила, що з метою виправлення самостійно виявлених помилок або з інших причин підприємства можуть подавати уточнену фінансову звітність на заміну раніше поданої фінансової звітності.

Подання й оприлюднення уточненої фінансової звітності здійснюють у такому самому порядку, як і фінансової звітності, що уточняється.

Якщо внаслідок виявлених у фінансовій звітності помилок підлягають уточненню показники декларації з податку на прибуток, таке уточнення здійснюють відповідно до положень ПКУ:

- з поданням до уточнюючої декларації уточненої фінансової звітності за відповідний звітний період;

- у складі звітної декларації з поданням до додатка ВП фінансової звітності за звітний (податковий) період, що уточнюється, з указуванням позначки в таблиці 3 "Наявність поданих до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств додатків - форм фінансової звітності за звітний (податковий) період, що уточнюється" додатка ВП до декларації.

Якщо показники уточнюючої фінансової звітності не вплинули на показники декларації, платник податку подає уточнюючу фінансову звітність за відповідний звітний період у такому самому порядку, як і фінансову звітність, що уточняється. Причому не потрібно подавати уточнюючу декларацію.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 102.20.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Про виправлення помилок із податку на прибуток поточною декларацією читайте в статті. Для отримання доступу до неї та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Водночас зважайте, що максимально спростить підготовку та подання звітності Liga:REPORT - сучасний хмарний сервіс подання податкової та статистичної звітності. Скористайтеся тестовим доступом до сервісу Liga:REPORT і оцініть його переваги.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини