Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Топ-20 новин тижня для бухгалтерів

2 березня 2020, 08:00
2105
1
Реклама

Ми вирішили підсумувати інформаційні потоки минулого робочого тижня і запропонувати читачам своєрідний рейтинг новин. Він особливий - на нього не впливають власні погляди редакції, він сформований виключно на підставі зацікавленості читачів у тому чи іншому повідомленні. Тобто це абсолютно чесна і народна підбірка, вибудована згідно з увагою читацької аудиторії. Отже, протягом минулого тижня найбільше уваги наших відвідувачів привернули такі новини:

1. Комітет ВРУ схвалив 50-тисячну допомогу, яку даватимуть при досягненні повноліття. Але у членів комітету є певні зауваження до первісного тексту законопроекту.

2. Нардепи придумали новий силовий орган для контролю за економікою. Кандидати на посади в Бюро будуть проходити перевірку на поліграфі.

3. Опубліковано зміни в адмініструванні ЄСВ, які діють із 27 лютого. Закон змінює правила стягнення недоїмки з ЄСВ.

4. Суд нагадав про обов`язки роботодавця у разі призову працівника на строкову службу. ВС/КАС розглянув справу про звільнення особи у зв`язку з призовом на строкову військову службу.

5. Міноборони озвучило розмір матдопомоги військовим для побутових питань у 2020 році. Військовослужбовцям виплачуватимуть матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі окладу за їх військовим званням.

6. Половина роботодавців виявилася порушниками - ДПС. ДПС та Держпраці звітують про хід інспекційної компанії на початку 2020 року.

7. У владі хочуть ліквідувати Пенсійний фонд і запровадити накопичувальну пенсійну систему. Пріоритетами у сфері соцвиплат стануть їх верифікація та заміна пільг компенсаціями.

8. Уряд хоче змінити надбавку до пенсії за роботу після досягнення пенсійного віку. Зміни хочуть запустити у 2021 році.

9. Маєш "старий" акт на землю - платиш земельний податок. Цьому питанню присвячена одна зі свіжих індивідуальних податкових консультацій.

10. Поліції можуть дозволити зупиняти автомобілі без ознак порушення ПДР. Підставою для зупинки пропонується встановити перевірку водія на стан сп'яніння.

11. Майже 100 підприємств України були задіяні у фіктивному ПДВ на суму 500 млн грн. Суд наклав арешт на суму незаконно сформованого ПДВ.

12. Спрощену систему хочуть відмінити в рамках податкової реформи. Спрощена система "створює тиск на тих, хто платить всі податки", вважає голова стратегічної групи радників Кабміну.

13. У Мінсоцполітики назвали три фактори, від яких залежить індивідуально визначена субсидія. Зараз середній розмір субсидії становить біля 1200 грн.

14. Коронавірус COVID-19: заходи для бізнесу та працівників в Україні. Оперативна інформація про коронавірус COVID-19 від МОЗ.

15. Уряд знову змінить Порядок перевірок Держпраці. Роботодавці проти того, аби при органах місцевого самоврядування діяли інспекції з праці.

16. Служба зайнятості назвала головний фактор для розміру вихідної допомоги при звільненні. Підстави для виплати вихідної допомоги та її мінімальні розміри встановлено в ст. 44 КЗпП.

17. 28 лютого - граничний термін подання низки звітів. Перелік бухгалтерських подій, які очікують на бухгалтерів наприкінці місяця.

18. Про свої доходи і податки у 2019 році можна дізнатися в е-кабінеті. Електронний кабінет дозволяє оперативно та у будь-який час отримати відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків.

19. Нацбанк змінив вигляд популярної купюри. Нацбанк завершує оновлення банкнотно-монетного ряду гривні, яке тривало з 2014 року.

20. Електронну фінзвітність за таксономією перенесли на рік вперед. Президент підписав зміни.

Також звертаємо вашу увагу на те, що відбувся реліз Liga:REPORT 4.17. Оновлення збільшили деталізацію звітів і полегшили перевірку даних для бухгалтера.

А ще минулого тижня пройшла презентація інформаційно-довідкової онлайн-платформи для малого і середнього бізнесу Дія.Бізнес, партнером якої стала компанія ЛІГА:ЗАКОН.

Легко та зручно відслідковувати зміни в законодавстві та стежити за роз'ясненнями контролюючих органів можна в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини