Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держархбудінспекцію ліквідовано — її замінять три нові органи влади

20 березня 2020, 17:30
1469
0
Реклама

Прийняті Кабінетом Міністрів України 13 березня 2020 року постанови № 218 та № 219 були доопрацьовані та вступили в дію. Про це інформує сайт Міністерства розвитку громад та територій України.

Так, згідно з постановою № 218 ліквідовано Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) та утворено центральний орган виконавчої влади - Державну сервісну службу містобудування України (Держсервісбуд). Ми вже інформували про ініціативу з ліквідації ДАБІ через значну корумпованість в будівельній сфері.

Основними завданнями новоствореної структури є надання (отримання, реєстрація), відмова у видачі чи анулювання (скасування) документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів.

Іншою постановою КМУ № 219 від 13 березня 2020 року утворено ще два центральних органи виконавчої влади: Державну інспекцію містобудування України та Державне агентство з технічного регулювання у містобудуванні України. Державні органи здійснюватимуть державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю і нагляду та технічного регулювання у сфері містобудування відповідно.

Діяльність новостворених структур координується Кабміном Міністрів України через міністра розвитку громад та територій України.

Які форми статистичної звітності подають респонденти, що провадять діяльність у сфері будівництва, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Статистика будівництва". Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини