Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штатний розпис та відрядна оплата праці — пояснює Мінсоцполітики

27 березня 2020, 15:00
3092
0
Реклама

Для працівників із відрядною системою оплати праці у штатному розписі можна не вказувати розмір їх оплати праці, а зазначити кількість штатних одиниць. Такої позиції притримується Мінсоцполітики.

Як відомо, штатний розпис містить найменування професій (посад), чисельність персоналу й оклади для кожної професії (посади).

Приймають працівника на роботу за наявності вакантної штатної одиниці в штатному розписі за відповідної професією (посадою). Тобто, приймають на роботу за посадою, визначеною штатним розписом, і з посадовим окладом, який в ньому вказаний.

Однак, як бачимо, Мінсоцполітики не проти, якщо для відрядників у штатному розписі не вказувати посадового окладу, адже для них діє відрядна розцінка. Її, до речі, можна вказати у наказі про прийняття на роботу.

Джерело: лист Мінсоцполітики від 13.09.2019 р. № 1127/0/204-19.

Бухгалтер завжди має бути в контексті останніх нововведень, тому важливо тримати руку на інформаційному пульсі, особливо в режимі карантину. Залишатися в професійному полі зору допоможе Антикризовий пакет інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН. Замовити.

Етапи розробки штатного розпису викладені у статті сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини