Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив думку про звільнення під час карантину працівників віком 60+

8 квітня 2020, 15:15
6885
0
Реклама

Як відомо, Постановою № 211 Кабмін запровадив обмеження для громадян та бізнесу під час карантину. Після оновлення указаного акта Постановою № 255 уряду навіть довелося робити окреме роз'яснення своїх нововведень. Детальніше про карантинні заборони ми розповіли в наших ексклюзивних інфографіках "Що дозволено та заборонено українцям під час карантину" та "Що дозволено та заборонено бізнесу під час карантину".

Згодом Кабмін додатково оприлюднив роз'яснення стосовно прав і обмежень громадян віком від 60 років, про що йшлося у повідомленнях "ТОП-8 урядових роз'яснень карантинних обмежень для людей старших 60 років" та "Кабмін фактично заборонив ходити на роботу у віці 60+". Та ось минуло зовсім трохи часу й у КМУ переглянули свою відповідь на питання "Як я захищений від звільнення, якщо мені більше 60 років?". Зараз уточнена відповідь урядовців звучить наступним чином:

"Відповідно до законодавства, звільнення у період дії карантину заборонено. Працівник може претендувати на відпустки - оплачувану або без збереження заробітної плати, або на дистанційну роботу. Якщо вас відправили у неоплачувану відпустку (простій), то держава планує оплачувати вам частину окладу на період карантину".

З актуальних новин про простій радимо звернути увагу на повідомлення "Для оголошення простою роботодавцю потрібні підстави". Про відпустку за свій кошт читайте в аналітичному матеріалі "Неоплачувана відпустка на час карантину від А до Я". Також роботодавцям і працівникам будуть корисними публікації "Як оформити переведення працівників на дистанційну роботу на час карантину" та "Карантин в садочку і школі: як оформити відсутність працівників на роботі". Надійним порадником для бухгалтера стануть алгоритми з матеріалу "ЄСВ та зарплатні податки в період неоплачуваної відпустки на час карантину".

Об'єднайте команду для управління ризиками та пошуку нових можливостей. LIGA360 - екосистема хмарних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН пропонує єдине середовище для формування антикризових рішень. Будьте в курсі змін законодавства, оподаткування, репутаційного медійного кола, змін в діяльності партнерів, клієнтів та конкурентів для ефективної роботи в режимі карантину. Дізнатися більше.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини