Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнесу відкоригували строки «карантинних» виплат з бюджету на зарплати

13 квітня 2020, 16:00
3020
0
Реклама

Нардепи 13.04.2020 р. на позачерговому засідання прийняли в цілому проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" від 11.04.2020 р. за № 3279-д.

Зокрема, серед бюджетних змін є й ті, що стосуються виплат із Фонду соцстрахування на випадок безробіття.

Уточнюють порядок виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Її нададуть роботодавцям із числа суб'єктів малого та середнього підприємництва на строк зупинення (скорочення) діяльності, а також протягом 30 календарних днів після завершення карантину. Замість умови про відсутність боргів по зарплаті та ЄСВ за останні 5 років, від роботодавців вимагатимуть сплати ЄСВ протягом шести місяців, що передують даті зупинення діяльності.

Проте, як зауважує Головне науково-експертне управління ВРУ, інформацію, зокрема, про відсутність боргу зі сплати ЄСВ центри зайнятості можуть отримати безпосередньо із держреєстру застрахованих осіб без подання роботодавцем відповідної довідки. Проте чомусь від роботодавців продовжують вимагати саме отримання довідки і її подання.

Водночас прибирають обов'язок вказувати перелік заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим КМУ.

Розмір, порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, визначить КМУ.

Відтепер у бізнесу з'явиться більше можливостей для боротьби з кризою навіть за умов віддаленої роботи. Нова екосистема хмарних продуктів LIGA360 об`єднує всі продукти ЛІГА:ЗАКОН у спільному середовищі для управління ризиками. Отримайте додаткові функції для ефективної роботи фахівців в режимі карантину та об'єднайте усю команду в єдиному просторі для прийняття антикризових рішень. Спробувати.

Читайте також:

- які роботодавці отримають кошти з бюджету на зарплати працівникам під час карантину;

- Уряд має надати ФОПам допомогу на дітей під час карантину;

- допомогу по безробіттю підвищують для окремих категорій осіб;

- алгоритм реєстрації у службі зайнятості онлайн під час карантину;

- як роботодавцю отримати допомогу від держави у разі скорочення часу роботи працівників.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини