Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хвороба під час "карантинної" відпустки: чи оплатять лікарняний

14 квітня 2020, 11:40
4060
0
Реклама

Спеціалісти ГУ Держпраці у Херсонській області пояснили, чи оплачувати листок непрацездатності, виданий працівнику у період перебування його у відпустці без збереження зарплати на час карантину.

Вони вказали, що допомогу по тимчасовій непрацездатності не надають за період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження зарплати, творчій відпустці, додатковій відпустці у зв'язку з навчанням (ст. 23 Закону № 1105).

Отже, у випадку перебування працівників у відпустці без збереження зарплати на час карантину, яку надано згідно з ч. 1, 3 ст. 26 Закону про відпустки, час хвороби працівника, підкріплений листком непрацездатності, не оплачують.

Про неоплачувану відпустка на час карантину від А до Я читайте у матеріалі за посиланням. А про те, як обчислити, сплатити та відобразити у звітності ЄСВ та зарплатні податки в період такої неоплачуваної відпустки, розповість консультація "ЄСВ та зарплатні податки в період неоплачуваної відпустки на час карантину".

І в поточній діяльності, і в критичних ситуаціях більше інформації щодо ефективної практики бухгалтерського та податкового обліку можна почерпнути в професійному рішенні для бухгалтера - одному інструмент із безліччю можливостей для бухгалтера та аудитора. Спробуйте прямо зараз і отримуйте рішення на свої питання.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини